Vitamin-ABC

AZ ÖN kosara!

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Hányan néznek

Oldalainkat 4 vendég böngészi
Viniseera Szölőmag mikroörlemény
Szentgyörgyi Albert szerint

szolomag11

 

 

Először a világhírű Nobel-díjas tudós, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásait, tulajdonságait. Õ jelentette ki azt is, hogy ez az anyag tartalmazza az egyik legtöbb természetes antioxidánst.

 

 

Az üzem 2008-tól termel Almásfüzitőn. 2009. februárjától alkalmas a telep élelmiszer-ipari tevékenység folytatására. December 18-tól OÉTI engedély alapján táplálék kiegészítőnek számít a szőlőmag mikró őrlemény.

A mikró őrlemény mérete átlagosan 10 mikron. Az elérhetõ legkisebb méret: 2-3 mikron. A nagy finomság azonban az üzemi termelékenység rovására megy. Terveik szerint a hatékonyság további javítás érdekében újabb fejlesztésekbe kezdenek ha sikeres pályázat útján ezekhez forrásokat sikerül szerezniük. Vizsgálati eredmények A Kentucky Egyetem kutatói szerint egy szőlőmagból nyert kivonat hatására laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek önmagukat pusztítják el. A kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy a kivonat alkalmazását követő 24 órán belül a daganatsejtek 76 százaléka elpusztult. A kutatók, akik tavaly év elején számolnak be felfedezéseikről az Amerikai Rákkutató Társaság kiadványában, a Clinical Cancer Research-ben, elkülönítették azokat a jelzősejteket, is amelyek a szőlőmag kivonat használatával kiváltott sejtelhalás útvonalához köthetők. Jóllehet a szőlőmag kivonat számos laboratóriumi sejttenyészetben, többek között bõr, mell, vastagbél, tüdő, gyomor, és prosztata rák esetében is aktivitást mutatott, a pontos hatásmechanizmust nem tárták fel.

Szőlőmag mikro-őrlemény (150g) Szőlőmag mikro-őrlemény (150g) A szőlőmag kivonat antioxidáns hatású anyagai (polifenolok) hozzájárulnak a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásához. A káros környezeti hatások, anyagok (pl. pollen, levegő- és vízszennyezés, tartósítószerek, stressz) a szervezetben szabad-gyököket szabadítanak fel, melyek megtámadják és elpusztítják az egészséges sejteket.
3 250 Ft Kosár megtekintése >> A termék részletes leírása >>

Szőlőmag mikro-őrlemény (250g) Szőlőmag mikro-őrlemény (250g) A szőlőmag kivonata 15-25-ször erősebb az E-vitaminnál, a vas és az oxidatív szennyezések semlegesítésében. A benne található polifenolos komponensek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben. A szőlőmag mikroőrlemény átlagos összpolifenol tartalma: 3000mg/100 g
4 890 Ft Kosár megtekintése >> A termék részletes leírása >>

Szőlőmag PLUSZ 150g VINISEERA Szőlőmag PLUSZ 150g VINISEERA A VINISEERA ® Pluszban koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz. Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőm
6 100 Ft Kosár megtekintése >> A termék részletes leírása >>

Viniseera Szőlőmag olaj 250 ml Viniseera Szőlőmag olaj 250 ml Viniseera Szőlőmag olaj 250 ml Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a „jó" HDL és csökkenti a „rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javí
2 590 Ft Kosár megtekintése >> A termék részletes leírása >>

Tudományosan igazolt hatásai

A szőlőmag kivonat laboratóriumi leukémiás sejtek elpusztításával bizonyítja a természetes hatóanyagok értékét 2008. december 31.
PHILADELPHIA – A Kentucky Egyetem kutatói szerint egy szőlőmagból nyert kivonat hatására laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek önmagukat pusztítják el.

A kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy a kivonat alkalmazását követő 24 órán belül a daganatsejtek 76%-a elpusztult.
A kutatók, akik 2009. január 1.-én számolnak be felfedezéseikről az Amerikai Rákkutató Társaság kiadványában, a Clinical Cancer Research-ben, elkülönítették azokat a jelzősejteket, is melyek a szőlőmag kivonat használatával kiváltott sejtelhalás, vagy apoptózis útvonalához köthetők.

Arra jutottak, hogy a kivonat egy, az apoptózis lefolyását szabályzó fehérjét, a JNK-t aktiválja.
Jóllehet a szőlőmag kivonat számos laboratóriumi sejttenyészetben, többek között bőr, mell, vastagbél, tüdő, gyomor, és prosztata rák esetében is aktivitást mutatott, eddig még nem vizsgálták a kivonat hematológiai rákokra gyakorolt hatását, illetve a pontos hatásmechanizmust sem tárták fel.

„Ezek az eredmények elészrevehetik bizonyos hatóanyagok, például a szőlőmag kivonat bevonását rosszindulatú hematológiai elváltozások és esetlegesen egyéb rákok megelőzésébe, kezelésbe” - mondta el a kutatás vezetője dr. Xianglin Shi, a Kentucky Egyetem Toxikológiai Továbbképző Központjának professzora.

„Mindenki olyan anyag után kutat, mely elpusztítja a daganatos sejteket, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt, márpedig úgy tűnik, a szőlőmag kivonat pontosan beleillik ebbe a sémába.”Ugyanakkor, Shi professzor azt is hozzátette, a kutatások korántsem elegendőek ahhoz, hogy mindenkinek azt tanácsoljuk, egyen nagy mennyiségû szõlõt, szőlőmagot vagy szõlõhéjat, és megelőzi a rák kialakulását. „A kutatások roppant ígéretesek, ám túl korai lenne kijelenteni, hogy az anyag kemoprotektív.”

Hematológiai eredetű rákbetegségeknek – leukémia, limfóma, mielóma – tudható be mintegy 118 310 újonnan diagnosztizált rákos eset és 54 000 haláleset csak 2006-ban, ezzel ez a negyedik vezetõ ráktípus, illetve rákos eredetű halálozási ok az Egyesült Államokban.

Tekintve, hogy a járványtani bizonyítékok alapján a zöldség és gyümölcsfogyasztás segít a rák megelőzésében, Shi és kollégái gyümölcsökben előforduló, proantocianidinként (OPC) ismert vegyületeket vizsgáltak, melyek fokozzák ezt a megelõzõ hatást. Shi kutatásai szerint az almahéj kivonat tartalmazza ezeket az antioxidáns hatású flavonoidokat, melyek különféle ráksejt állományokban apoptózist váltanak ki, az egészséges sejtekben viszont nem. A fenti kutatások, és egyéb tanulmányok eredményei alapján, melyek szerint a szőlőmag kivonat csökkenti a mell-tumort patkányokban, illetve a bőrrákot egerekben, megvizsgálták a vegyület leukémiás sejtekre gyakorolt hatását.
Shi kereskedelmi forgalomban kapható szőlőmag kivonattal kezelte a leukémiás sejteket, különféle dózisokat alkalmazva, és az egyik magasabb dózis esetében jelentkezett az sejtek apoptózisát kiváltó hatás.
Emellett azt is megfigyelték, hogy az egészséges sejtekre nincs hatással a kivonat, ám ennek okát nem tisztázták.
Ezt követően a kutatók farmakológiai és genetikai megközelítésből kívánták megállapítani, hogyan váltja ki a kivonat a sejtelhalást. Arra az eredményre jutottak, hogy a kivonat erőteljesen aktiválja az NJK útvonalat, ami azután a sejtciklust szabályozó Cip/p21 fehérjét hozza működésbe.

Eredményeik ellenőrzésére JNK gátló anyagot alkalmaztak, és azt tapasztalták, hogy így a kivonat hatástalanná válik. Genetikai megközelítésben – a JNK gén kioltásával – szintén semlegesítették a szőlőmag kivonat leukémiás sejtekre gyakorolt halálos hatását.„Olyan természetes vegyülettel állunk szembe, mely viszonylag jelentős tulajdonságokat hordoz” – összegezte Shi professzor.